Hollandia - próba szerencse

Hollandia - próba szerencse

Szofia

2009. július 22. - chillout28

Na akkor Mindenkinek aki tervezi, hogy Hollandiaba kijon dolgozni.

Kell egy regisztracios szam itt (is): Sofi Nummer.

Ha olyan specifikus helyzetben vagy, hogy nincs lakcimed akkor otthoni lakcimmel is vallalhatsz itt munkat.

Ugy kezdotott a dolog, hogy egy kedves magyar srac aki olvasta a blogot irt, hogy mit tehetunk ebben az esetben, ha otthoni cimunk van.

Bemegyunk az adohivatalba! (belastingdienst), nem a varoshazaba es ott megkapjuk az otthoni cimmel a szamunkat. Bementunk (atbiciklizve a varost) erre megkerdeztek hogy meddig szeretnenk maradni.Azt mondtuk par honap fel ev 1 ev vagy 2 :) , hogy ez meg veletlenul se legyen problema.

Az volt. :D

Ok elkuldtek a varoshazaba (nem gond ha nincs meg cimunk, azt ok intezik) ahova kesobb kiderult, hogy telefonon idopontot kell kerni.

Telefonon kozoltek, miutan mar szinte 5 euro rament a varakozasra, hogy menjunk vissza az adohivatalba, mert ok ezt nem tudjak intezni csak ha van itt lakcimunk. Szoval ma visszamentunk es egy masik csaj volt ott szerencsere aki kozolte, hogy menjunk a varoshazara. :D

Mondtuk, hogy onnan mar idekuldtek, ugyhogy nem megyunk. Ezutan felhivtuk ott helyben a varoshazat es kozoltek, hogy mondjuk azt hogy 4 honapig maradunk max. Na es ekkor atadtuk a recepciost, hogy ezt beszeljek meg. Erre a recepcios mondta, hogy OK akkor mondjuk azt hogy max 4 honapig vagyunk es akkor viszont kerjunk idopontot. Mondtuk hogy jo akkor kerunk. Erre kiderult, hogy adohivatalon belul is idopontot kell kerni telefonon. Na es miutan ez megvolt kaptunk egy idopontot kb 1 het mulva mehetunk be ujra, es allitolag szerencsenk volt, mert altalaban ez tobb ido. Hat ezek vannak, mintha otthon lennenk. Bar itt legalabb nem mogorvak, hanem turelmesek es kedvesek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://btranceinnl.blog.hu/api/trackback/id/tr181261101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mulatt · http://en.wikipedia.org/wiki/File:Guira_guira.jpg 2010.01.12. 18:40:19

Hm, érdekes, én bementem adóhivatalba, azt mondtam van idöpontom, odamentem a pulthoz, aláirtam ezt meg azt és hopp utána volt So-fi számom. (azt hozzáteszem anyámmal mentem aki tud Hollandul)

Hollandok szerintem teljesen össze visszák, nem látják át a rendszert, ide oda küldözgetnek mindent. Káosz 2 :)
süti beállítások módosítása